Ante Erceg, nogometaš prvoligaša Istre 1961, kažnjen je s čak devet utakmica te 6.000 eura zbog izgreda učinjenog na utakmici 24. kola HNL-a kada je njegova momčad u Puli igrala protiv Rijeke.

Na tom susretu Erceg je u posljednjim trenucima susreta dobio drugi žuti karton nakon čega je napravio nekoliko ekscesa. Zbog svega toga neće moći igrati za svoj klub u idućih devet prvenstvenih utakmica, što znači da će do kraja sezone moći nastupati tek u posljednja tri ligaška kola.

Erceg je s devet pogodaka prvi strijelac Istre 1961 te je ujedno na diobi druge pozicije ljestvice strijelaca HNL-a zajedno s Brunom Petkovićem iz Dinama. Kazna Ercega službeno je objašnjenja na sljedeći način.

1. Isključenja uslijed dviju javnih opomena tijekom utakmice Istra 1961 – Rijeka. Prvu opomenu dobio je u 43. minuti zbog opetovanog kršenja pravila nogometne igre te drugu u 90. minuti zbog preoštrog starta. Time je počinio prekršaj iz članka 50. DP HNS-a, zbog čega mu se utvrđuje kazna zabrane igranja na jednoj prvenstvenoj ili kup utakmici i novčana kazna u iznosu od 400 eura.

2. Nakon što mu je dodijeljen crveni karton, igrač je istrgnuo sucu iz ruke papirić, poderao ga i bacio na teren, čime je počinio prekršaj iz članka 51. DP HNS-a, zbog čega mu se utvrđuje kazna zabrane igranja na pet prvenstvenih ili kup utakmica i novčana kazna u iznosu od 4.000,00 eura.

3. Psovanja suca nakon čega je skinuo dres i bacio ga na pod te nastavio psovati suca prilikom izlaska s terena, čime je počinio prekršaj iz članak 53. st.1. toč. b) DP HNS-a, zbog čega mu se utvrđuje kazna zabrane igranja na četiri prvenstvene ili kup utakmice i novčana kazna u iznosu od 3.500,00 eura.

Temeljem odredbe članka 39. st. 1. DP HNS-a izriče mu se jedinstvena kazna zabrane igranja na devet prvenstvenih ili kup utakmica i novčana kazna u iznosu od 6.000 eura. Kazna počinje teći 4. ožujka 2023. godine.