Stranka Demokršćani oglasila se povodom aktualnih događaja na političkoj sceni. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

‘Hrvatska je ovih dana dobila novu Vladu čiji je predsjednik treći mandat zaredom Andrej Plenković, a i novi sastav Sabora kojim opet predsjeda Gordan Jandroković. Travanjski su parlamentarni izbori održani u uvjetima na rubu ustavnosti, po izmijenjenom izbornom zakonu i s modificiranim izbornim jedinicama.

Nažalost, bez sudjelovanja naše stranke Demokršćani jer su nam se na putu ispriječili nedorečeni i neusklađeni zakoni. Učinit ćemo sve da ih ispravimo i popravimo, kako bi se ubuduće izbjegle slične neugodne situacije.

Iako Vlada nema i ne može dobiti 100 dana mira, jer je čine većinom isti ljudi kao i prije izbora, hrvatska javnost od nove-stare Vlade pojačane novim koalicijskim partnerom – očekuje da se odmah primi posla i zasuče rukave jer predizborna obećanja ne smiju ostati mrtvo slovo na papiru.

Mi Demokršćani od srca želimo novoj Vladi i Saboru puno uspjeha u radu, jer i o svima njima ovise dobrobit i cjelovit napredak naše domovine. Ipak, žalosti nas i razočarava smjer kojim su već u prvim danima krenule saborske rasprave. Jalova prepucavanja, niske uvrede, otužno vraćanje u davnu prošlost i II. svjetski rat, hrvatsku sabornicu i u novom sazivu nastavljaju pretvarati u arenu primitivizma i besmisla, bez ikakve stvarne koristi za obične ljude.

Žao nam je što smo zaustavljeni u svom prvom pokušaju da uđemo u Sabor kao zastupnici, jer bismo svojim primjerom od prvoga dana pokazali svima ostalima da je saborska dužnost časna i odgovorna, i da se za jedinu nam domovinu tako treba i boriti – časno i odgovorno!

Ali naše vrijeme tek dolazi…’, stoji u priopćenju stranke.