Potpisivanjem povelje o suradnji u subotu je proširen politički savez “Naša Hrvatska” te se, Socijaldemokratima i HSS-u, nakon Hrvatskih laburista – Stranke rada, pridružila i stranka Demokrati.

Prepoznali smo trenutak, samo zajedno možemo osigurati bolju budućnost za našu zemlju, poručuju u priopćenju i dodaju da je ovo nastavak predizbornog okupljanja lijevo-liberalnih stranka koje će na predstojećim izborima ponuditi ozbiljnu alternativu sadašnjim vladajućim strukturama.

Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović izjavio je da Hrvatska živi znatno ispod razine svojih mogućnosti i da zaostajanje u institucionalnom, demokratskom, demografskom, ekonomskom i socijalnom razvitku zahtijeva promjenu načina na koji se upravlja zemljom.

Predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada David Bregovac, upozorio je kako Hrvatska postaje opustošena zemlja jer mladi i radno sposobni bježe iz svoje domovine. Naveo je primjer slovenskih radnika koji imaju preko 400 eura veću minimalnu plaću u odnosu na naše radnike, što je gotovo iznos prosječne mirovine u Hrvatskoj.

Ivan Lukež, predsjednik Demokrata kazao je kako su Demokrati u savezu „Naša Hrvatska“ prepoznali veliki potencijal za pozitivnu promjenu kao i hrabrost i sposobnost širokog okupljanja na ljevici i centru.

Smisao saveza „Naša Hrvatska“ je jačanje povjerenja u institucije, u vlastite snage i sposobnosti i izgradnju Hrvatske u korist narodne većine s temeljnim vrijednostima odgovornosti, uključivosti, tolerancije i poštovanja, poručuje se u priopćenju.