Delegacija Općine Sveti Petar Orehovec nastavlja suradnju s njemačkim partnerima

12. svibnja 2018. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Delegacija Općine Sveti Petar Orehovec nastavlja suradnju s njemačkim partnerima


Delegacija Općine Sveti Petar Orehovec u posjeti je njemačkoj općini Glashutten, koja se nalazi 30-ak kilometara sjeverozapadno od Frankfurta.
Predstavnici Općine otputovali su na poziv načelnice Glashuttena, Brigite Bannenberg, na proslavu 40-te obljetnice prijateljstva općine Glashutten i francuske općine Caromb.

orehovec njemacka2
Prijateljstvo Općine Sveti Petar Orehovec i Glashuttena započelo je prije 20-ak godina kada je njemačka općina Glashutten značajnom donacijom pomogla obnovu crkve u Svetom Petru Orehovcu.

Kasnije je uspostavljena suradnja između DVD-a Sveti Petar Orehovec i vatrogasaca Glashuttena, koji su pomogli našem DVD-u donacijom opreme.

orehovec njemacka3

Prigodom posjeta, koji traje od 10. do 13. svibnja, razgovarano je o produbljivanju daljnje suradnje, a općinski načelnik Franjo Poljak pozvao je predstavnike općine i vatrogasaca Glashuttena u posjet općini Sveti Petar Orehovec u prigodi obilježavanja 110-te obljetnice DVD-a Sveti Petar Orehovec, koje će se održati 2020-te godine.

Delegaciji općine u Glashuttenu priključio se i Stjepan Novaković, koji živi u Frankfurtu i koji je jedan od inicijatora prikupljanja pomoći za obnovu crkve u Svetom Petru Orehovcu i uspostavu suradnje između dviju općina i vatrogasaca.

orehovec njemacka1

prigorski.hr