Dejan Jaić: Zašto novi vrtić u projektu nema kuhinju // Denis Kralj: Morali smo vagati hoćemo li micati jednu skupinu ili kuhinju

27. siječnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Dejan Jaić: Zašto novi vrtić u projektu nema kuhinju // Denis Kralj: Morali smo vagati hoćemo li micati jednu skupinu ili kuhinju

Ilustracija/Damir Špehar/PIXSELL


Na 26. sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca vijećnik Dejan Jaić (Stranka radai solidarnosti – Bandić Milan 365) imao je nekoliko pitanja za gradonačelnika.

-Kod pripreme za ovu sjednicu, a vezano na točku oko imena naših osnovnih škola, imao je prilike vidjeti zapisnik s jedne sjednice Školskog odbora, gdje se povela rasprava oko prijevoza učenika na izvan nastavne aktivnosti.  Ravnatelj Popović je odgovorio da se problemi nastoje riješiti s novim autoprijevoznikom i Gradom. Zanima me jeste li to riješili ili je u fazi rješavanja?

Također, bilo je potegnuto i pitanje školske kuhinje u PŠ Rakovec i Preseka. U Preseki je problem s vodom, a u Rakovcu će tek proraditi, jer je nanovo rekonstruirana. Planirate 100-ak djece u novom vrtiću u jugu, 60-ero u Luki, maknuli ste iz projekta kuhinju.

Zanima me gdje planirate kuhati za toliku djecu? Na koji način je planirate dostavljati? Da li imate sve HACCP certifikate, gdje dostavljate hranu na dislokaciju? Mislim da u Hrvatskoj nema novog vrtića u kojem nema kuhinja. Npr. u Gradecu će novi vrtić imati kuhinju, a mogli su kuhati u školi. Ima li vrbovečki vrtić sve potrebne certifikate?- upitao je vijaćnik.

Vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj rekao je kako je ostala sporna jedna linija za Rakovec i linija za Preseku – To je na školama, koliko su oni voljni platiti. Većina je problema riješena.

Zašto govorite da je projekt mijenjan? On nije mijenjan. Projekt je imao donju vrijednost i gornju vrijednost. Projekt nije smio prelaziti vrijednost od 1.250.000 eura. Morali smo vagati hoćemo li micati jednu skupinu ili kuhinju. Odlučili smo se da nam je važnije da imamo gdje smjestiti klince. Na inicijativu v.d. ravnateljice svi obroci će se kuhati u Luki – rekao je Kralj.

Dejan Jaić nije bio zadovoljan odgovorom te je napomenuo kako za neke stvari ipak treba pitati struku. -Niste mi odgovorili zadovoljava li ovakav način HACCP certifikate. Upitno je kako će ta hrana biti dostavljeno. Zanima me je li sve po propisima?- pitao je vijećnik.

-Vjerujem da se u vrtiću radi sve kako treba. Nisam dolazio tamo i rekao da mi pokažu jel imaju sve certifikate. To se uvijek može provjeriti. Nisam čuo da su ravnateljice radile nešto što nije u redu – poručio je gradonačelnik.