Na 36. sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca nekoliko pitanja za gradonačelnika imao je Dejan Jaić (Stranka rada i solidarnosti – Bandić Milan 365).

-Kakva je situacija s vodovodom u Lovrečkoj Varoši? Taj amandman ste vi potencirali, a ja sam tražio amandman za projektiranje nogostupa?

-Je li sve u redu što se tiče kanala Zlenin uz novi centar Eurospin? Što je s retencijom Vir? – upitao je vijećnik.

Vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj rekao je kako projektom nisu obuhvaćena sva sela i to upravo Lovrečka Varoš, pola Gornjeg Tkalca, Đivana. Marenića, Cerika. -Mi smo pokrenuli projektiranje vodovoda u tim mjestima još prošle godine. Bio je organiziran i sastanak s direktorom Tomislavom Mastenom i svih 5 načelnika okolnih općina. Prezentirano nam je da će se ići u drugu fazu RVS-a, koja bi trebala biti spremna do kraja godine.

Na kanal smo upozorili izvođače radova i održano je više sastanaka s HEP-om i dva sastanka s Vodoprivredom, gdje im je gosp. Prgomet iz Dugog Sela rekao da dok god ne riješe taj kanal neće dobiti uporabnu dozvolu.

kralj

Drugi tjedan bi trebao biti novi sastanak. Što se tiče retencije Vir imam saznanja da je vrijednost 8 milijuna kuna, a izvedeno je radova za nekih 2 milijuna kuna. U Hrvatskim vodama za tu stvar je osigurano još 2 milijuna kuna u ovoj godini – rekao je Kralj.