U novoj epizodi podcasta “Ajmo iskreno s Dorijanom Klarićem” gost je Ivan Dečak, frontman grupe Vatra, član žirija “The Voicea” te hitmejker čija je pjesma “Mali krug velikih ljudi”, koju je napisao za Massima, nedavno proglašena hitom godine.

Smatra li Dečak da je dovoljno cijenjen kao autor? “Nije mi to preokupacija… Meni je bitno da pjesme zažive i da dođu do ljudi… Ja sam htio živjeti glazbu, ali živjeti i od glazbe”, iskreno priznaje te dodaje da u grupi Vatra i nakon više od dvadeset godina vlada totalna demokracija – ako većina članova izrazi nezadovoljstvo napisanom pjesmom, ona ide drugom izvođaču.

Je li unosnije biti autor ili izvođač? “Što se zagledaš u moj novčanik?”, kroz smijeh odgovara Dečak te objašnjava “hrvatski glazbeni koloplet” u kojem se, za uspješno preživljavanje, isprepliću napisani hitovi, a onda i koncerti koji hitove najčešće prate. To je zlatno pravilo, naravno, potpuno propalo u “novom normalnom”, u kojem se Dečak posvetio pisanju pjesama, ali i poticanju članova Vatre da se i sami bace u autorske vode. Urodilo je to, otkriva, zajednički napisanom pjesmom koju će uskoro objaviti.

“U pandemiji sam predobro upoznao svoju obitelj, znam kako mi se zovu djeca, vrijeme je da otputujem!”, u šali priča o pandemijskim danima u kojima ga je, kao i mnoge druge, posebno ošinuo zagrebački potres. “U prvom sam potresu i sam doživio psihički potres, a spasile su me šetnje i vožnje biciklom po Slavoniji”, priznaje nam Dečak.

Tko je prepoznao njegov TV talent i doveo ga u “The Voice”, misli li da kandidate prerano ponese instant slava, hoće li još pisati za druge izvođače, kakav je na tulumima, slijede li mu djeca njegov glazbeni put? Pitanja je puno, a iskreni odgovori stižu u podcastu “Ajmo iskreno s Dorijanom Klarićem”!