Predsjednik splitskog SDP-a Davor Matijević izrazio je u srijedu negodovanje uvrštenjem Damira Barbira koji se ranije razišao s SDP-om i priklonio Centru Ivice Puljka, na izbornu listu koalicije Rijeke pravde kao kandidat Centra, te je zamjerio predsjedniku  SDP-a Grbinu na toj odluci.

Predsjednik Centra, splitski gradonačelnik Puljak ranije danas je predstavio 11 kandidata koji će predstavljati stranku na predstojećim izborima za Hrvatski sabor, na koje izlazi kao dio koalicije Rijeke pravde.

“Barbir je u 10. izbornoj jedinici na petom mjestu izborne liste, na kojoj  sam ja na drugom mjestu, a nositelj liste je  SDP-ovac Ranko Ostojić,” rekao je Puljak novinarima, tumačeći koalicijski dogovor s SDP-om o kandidatima na izbornim listama

No, predsjednik splitskog SDP-a Matijević izrazio je negodovanje uvrštavanjem Barbira na listu, koju su dogovorili vodstva SDP-a i Centra, te izjavio kako se radi o “klasičnoj trgovini Puljka i Barbira.”

“Ovim potezom odaslana je poruka kako se politička trgovina ipak isplati, što je loše ne samo za SDP nego i za društvo,” rekao je Hini Matijević.

Pri tomu je izrazio žaljenje što je predsjednik SDP-a Peđa Grbin podržao Barbirovo uvrštavanje na izbornu listu.

“Žao mi je što Grbin  ovo podržava, znam da mu je Barbir obiteljski prijatelj, ali mislim da je to ipak trebao zanemariti u ovoj situaciji”, dodao je Matijević

Po njegovim riječima, protiv ove odluke nije bio samo splitski nego i dalmatinski SDP. Potvrdio je kako su neki SDP-ovci odbili  biti na listi zbog Barbirovog uvrštavanja, primjerice trogirski gradonačelnik  Ante Bilić.

“Dalmatinski SDP je pokazao jedinstvo  i vjerodostojnost i pokazali smo  da ne podržavamo političko torbarenje  Ivice Puljka, a  odgovornost za odluku ide na Grbina,” poručio je Matijević.