Potpredsjednik vlade Davor Božinović ocijenio je na svom facebook profilu da HDZ podržava europsko zajedništvo “nasuprot pokretu Z koji dolazi s istoka”.

“HDZ i brojni vrijedni ljudi godinama Hrvatsku vode prema društvu najuređenijih demokratskih zemalja. Osobno sam sudjelovao u procesima ulaska u NATO i EU, na koncu i šengen i ne mogu mirno gledati kako se pojedinci olako odnose prema državi i ulozi HDZ-a”, napisao je.

Političke oponente pritom je nazvao pripadnicima pokreta Z, slova koje je i simbol ruske agresije na Ukrajinu započete prije dvije godine.

“Moderni suverenizam kojim se vodimo politika je kojom zakonski štitimo hrvatski jezik, baštinu, u europskim i transatlantskim okvirima. S europskim i američkim partnerima gradimo bolji život svih građana i podržavamo europsko zajedništvo nasuprot pokretu Z koji dolazi s istoka.

Koja je alternativa i gdje nas žele pozicionirati oni koji danas posve otvoreno priznaju kako žele preuzeti sve, promijeniti kurs vanjske i unutarnje politike? Žele nas ‘kao guske’ odvesti u Z maglu”, objavio je Božinović.