Sretan sam i zadovoljan jer smo pobijedili vrlo opasnu Austriju, rekao je Vedran Martić, izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije, nakon slavlja hrvatskih tenisača 3-1 u Rijeci.

„Svaka čast našim dečkima na maksimalnom angažmanu i velika je radost što smo pobijedili neugodnog suparnika predvođenog Thiemom. Moram naglasiti da otkada pratim Davis Cup Ćorić uvijek prezentira strašne partije, a tako je bilo i ovaj put. Računajući prošlu godinu i ovu izgubio je samo onaj jedan meč, u gostima, protiv Berrettinija. Drago mi je i zbog njega jer mu ove pobjede sigurno daju samopouzdanje za njegov nastavak sezone“, rekao je izbornik Vedran Martić i osvrnuo se na informaciju koja se pojavila, a kaže da bi Hrvatska mogla biti domaćin jednoj od skupina glavnog dijela Davis Cupa.

„Da, stigla je ta informacija i tome se nisam nadao. Naravno da bi to bilo lijepo i bio bi veliki plus za nas. Ne bi trebali putovati, a i igranje pred našim navijačima bi bila sjajna stvar“.

Borna Ćorić je nakon pobjede protiv Novaka u subotu dodao tome i slavlje u dva seta protiv Dominica Thiema čime je osigurao Hrvatskoj prolaz prema jednoj od skupina.

„Opet sam odigrao jako dobar meč i stvarno sam zadovoljan. Servis je bio dobar, retern također, a pogotovo mi je drago jer sam bio agresivan u važnim trenucima meča. Nisam se povukao, ono što često znam raditi, već sam išao po poen. Početak drugog seta je bio mali pad u mojoj igri, ali digao sam se iz toga i taj je trenutak bio prekretnica“, rekao je Ćorić te se potom osvrnuo na poraz hrvatskog para ranije tijekom nedjelje.

„Postojao je pritisak jer sam igrao nakon poraza našeg para. Naravno da sam se nadao kako će oni riješiti sve dvojbe. No, bio sam miran, dobro se spremio za svoj meč i isplatilo se“.

Ivan Dodig i Nikola Mektić nisu Hrvatskoj osigurali pobjedu ranije tijekom nedjelje, već su u neizvjesnom meču, u kojem su odlučivali poen-dva, izgubili od austrijske kombinacije Erlera i Miedlera.

„Austrijanci su kvalitetan par, mladi su i gladni uspjeha. Imam dojam da ćemo u budućnosti još dosta slušati o njima. Bio je to klasični meč u kojem su odlučile sitnice. Imali smo prilike, ali ih nismo iskoristili. Oni su slavili i to ne nužno zbog naših pogrešaka, već su stvarno odigrali kvalitetno“, komentirao je Nikola Mektić.