Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić (ATP – 12.) i 22-godišnji Belgijac Kimmer Coppejans (ATP – 122.) otvorit će u petak dvoboj 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa između Belgije i Hrvatske u Liegeu, odlučeno je ždrijebom održanim u četvrtak.

Nakon Čilića i Coppejansa u petak će na teren belgijski ‘broj 1’ David Goffin (ATP – 16.) i 19-godišnji Borna Ćorić (ATP – 47.).

Uoči ždrijeba hrvatski izbornik Željko Krajan napravio je zamjenu u nominaciji i umjesto Marina Draganje prijavio Franka Škugora koji je s Ivanom Dodigom nominiran za subotnju igru parova. Suparnici bi im trebali biti Ruben Bemelmans i Arthur De Greef, ali se parovi mogu mijenjati do sat vremena prije predviđenog početka dvoboja.

Prema pravilima Davis Cupa u nedjelju bi se u prvom dvoboju trebali sastati Čilić i Goffin, a u posljednjem Ćorić i Copejans. No, i ti se igrači mogu mijenjati.

Prvi meč će u dvorani Country Hall du Sart-Tilman u petak započeti u 14 sati, subotnji parovi igrat će se s početkom u 15 sati, a nedjeljni program će krenuti od 14 sati. Belgijci su za ovaj dvoboj izabrali zemljanu podlogu.

Petak, 4. ožujka (14 sati)

Kimmer Coppejans – Marin Čilić

David Goffin – Borna Ćorić

Subota, 5. ožujka (15 sati)

Ruben Bemelmans/Arthur De Greef – Ivan Dodig/Franko Škugor

Nedjelja, 6. ožujka (14 sati)

David Goffin – Marin Čilić

Kimmer Coppejans – Borna Ćorić

(Hina)

fah