David Pejić iz Dubrave najbolji je ekološki poljoprivrednik u EU. Kao jedini predstavnik iz Hrvatske, pobjednik je EU Organic Awards 2022. među 200 prijavljenih iz 26 zemalja.

– Iznimno smo ponosni i sretni zbog ovog velikog priznanja za eko imanje Zrno, za Davida i za Hrvatsku – poručili su iz Općine Dubrava.

z

Načelnik Općine Dubrava i saborski zastupnik, Tomislav Okroša, u utorak je primio Davida Pejića i osobno mu čestitao na ovakvom uspjehu.

– Vidjeti mlade poljoprivrednike koji su se okrenuli ekološkoj proizvodnji, a uz to priznato na takvoj razini je veliki uspjeh. Zaista sam sretan što je to upravo naš David Pejić – poručio je načelnik Okroša.

Sa Eko imanja Zrno poručuju kako se kod njih uvijek radi na poboljšanju i pronalaženju novih načina kako učiniti planet boljim i zelenijim mjestom.

– Ono što Zrno čini tako posebnim su inovativni pristupi i metode u ekološkoj poljoprivredi s više od 60 poljoprivrednih kultura koje se prodaju u našim trgovinama; najveći biointenzivni no-till vrt u regiji kao i pekara gdje se ručno, u malim serijama izrađuju organski veganski zalogajčići za bio&bio cafe i naš popularni Zrno kruh od kiselog tijesta. Povrh tog, priču smo zaokružili i otvaranjem Zrno bio bistroa koji je prvi i jedini certificirani ekološki restoran – istaknuli su.