Pod aktualnim satom križevačkog predstavničkog tijela HDZ-ovog vijećnika Darka Habdiju intersirala je proljetna sjetva. -Ponavlja se prošla godina i daje se subvencija za proljetnu sjetvu u suradnji s Erste bankom. Iznos nije sporan, ali je sporan rok vraćanja i rate. Mora se vratiti u jednoj rati u roku od 10 mjeseci – rekao je Habdija i dodao kako to nije neka pomoć za poljoprivrednike.

-To se treba nekako razvodniti u više rata i bilo bi povoljnije – rekao je vijećnik i osvrnuo se na štete od divljih svinja. – Štete ne možemo  izbjeći, ali problem je s plaćanjem odštete. Samo jedan lovozakupnik plaća odštete, a drugi ne plaćaju, već nude meso od divljači – rekao je Habdija.

Čelni čovjek Križevaca Mario  Rajn kazao je kako je prvenstvena namjera kratkoročni kredit do godine dana. – Modalitet je takav da se pomogne pri sjetvi, a kad se skine urod da se utrošak vrati. Dvije rate bi mogle značiti kotrljajuću kuglu, ako druga rata prijeđe u drugu godinu. Što će se dogoditi s kreditom  druge godine?  Dobili smo povratne informacije da je mjera bila na mjestu.

Problem sa štetama s divljim svinjama se već spominjao i još nismo našli rješenje s lovačkim društvima- zaključio je Rajn.

prigorski.hr