Dario Hrupec otvorio Culture Shock Festival // Danas Lupino predstavlja Lupinizam

4. ožujka 2016. Autor: prigorski.hr Križevci Dario Hrupec otvorio Culture Shock Festival // Danas Lupino predstavlja Lupinizam


Predavanjem o pseudoznanosti dr. sc. Daria Hrupeca i službeno je otvoreno 12. izdanje kulturne manifestacije Culture Shock Festivala, čiji su glavni organizatori udruge P.O.I.N.T. i K.V.A.R.K. Pseudoznanost je tvrdnja ili djelatnost koja se lažno predstavlja kao znanost, a koja potpuno ignorira znanstvenu metodu. Da bismo prepoznali pseudoznanost trebamo, u prvom redu, znati što je (prirodna) znanost i što je znanstvena metoda. Osim toga, postoje neki pokazatelji po kojima se pseudoznanost može jasno razlikovati od znanosti. Predavanje je obuhvatilo niz konkretnih uputa kako prepoznati ne samo pseudoznanost nego i glupost općenito. Uvodničar tribine bio je Sandro Novosel.

IMG_1621 IMG_1622 IMG_1623 IMG_1624 sandro novosel i dario hrupec IMG_1630

Stephan Lupino, svestran i provokativan umjetnik svjetskoga glasa prvi puta dolazi u Križevce predstaviti svoj raznolik umjetnički rad. Njegove slike, reljefe, instalacije i skulpture krase neobični materijali, zanimljive boje i oblici te raznolikost tema i ciklusa, od erotike i senzualnosti do političnosti i apokaliptičnosti.

Otvorenje izložbe je danas, petak 3. ožujka u prostoru Kluba kulture s početkom u 21 sat. Uvodničar je dr. sc. Zdenko Balog.

Posljednjih godina, zapostavljajući svoju prvu strast prema fotografiji, Lupino se okrenuo novom umjetničkom smjeru nazvanom, jednostavno, lupinizam. Lupinizam u jednoj riječi predstavlja i ujedinjuje znakove, simbole, pokret, plošnost, zanatsku perfekciju i unikatnu rustikalnost, humor i ironiju, internacionalizam i znatiželju. Izložba će biti otvorena do 26. ožujka.

lupino

prigorski.hr/c-shock.org

 

Facebook Comments