Deveto izdanje Dana vrganja i crnog tartufa pobudilo je veliki interes berača i posjetitelja koji su iz prve ruke mogli vidjeti lov na crni tartuf, okušati se u berbi vrganja, ali i degustirati jela od ovih namirnica koja su za njih spremali poznati hrvatski chefovi Damir Crleni i Tomislav Špiček.

U berbi vrganja okušao se i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je poručio kako se radi o jednoj lijepoj manifestaciji koja čuva tradiciju i ističe važnost šuma.

“Naši stari bili su poprilično vezani za šume iz kojih su vukli sve što im je bilo potrebno, od ogrjeva do šumskih plodova. Ovo je isto tako i prilika da se prisjetimo na koji su način su se naši preci odnosili prema šumama. Prilika je to i za okupljanje i prezentaciju naših vrijednih OPG-ova i njihovih proizvoda.”

Organizatori ove manifestacije su Turistička zajednica grada Novog Marofa i Udruga privatnih šumovlasnika Graber.

Berbi vrganja prisustvovali su i zamjenica župana Silvija Zagorec, direktor TZ Varaždinske županije Goran Mališ, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Mario Sambolec, pomoćnik pročelnice Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Mladen Jakopović te gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

paka1 paka2 paka3 paka4 paka5