Udruga K.V.A.R.K. u suradnji s Kerekesh teatrom predstavlja prvo izdanje kazališne manifestacije “Dani smijeha u Križevcima” koje će se održati od 31. kolovoza do 2. rujna 2018. godine na otvorenom prostoru Ljetnog kina u gradu Križevcima.

Dani smijeha konceptualno je osmišljena kazališna manifestacija Kerekesh Teatra u kojem su izvršni producenti otac i sin, Ljubomir i Jan Kerekeš, poznata lica hrvatskog glumišta. Kerekeši su svojom manifestacijom prvotno osvojili rodni grad Varaždin, zatim Zagreb, Karlovac, Rijeku, Samobor, Prelog, Čakovec i druga mjesta, a njihove autentične predstave odgledale su stotine tisuća građana diljem zemlje.

1. dani smijeha

– Građanske komedije, koje su i autorske, dosta su pametno rađene, pisane i postavljene na pozornicu. Malo mi je nezahvalno govoriti jer sam autor, ali pišući i stvarajući imam namjeru da nisu na prvu loptu, nego da između redaka posjeduju neki sadržaj koji na koncu konca i budi maštu gledatelja – ističe Ljubomir Kerekeš i dodaje kako će cijela prigorska javnost moći uživati u autorskim izvedbama.

Kerekesh Teatar dolazi u Križevce nakon rasprodane predstave Dimnjačar koja je oduševila prepunu Veliku dvoranu Hrvatskog doma, a “Dani smijeha” oduševit će sve ljubitelje “građanskih komedija” i Prigorce svih dobnih skupina. U sklopu manifestacije održat će se tri predstave:

  • 31.8. u 21h – Pokopaj me nježno
  • 1.9. u 21h – Ufuraj se i pukni
  • 2.9. u 16h – Grimmix (predstava za djecu)

Festivalska ulaznica (koja vrijedi za sve tri predstave): 80 kn

Jednodnevna ulaznica: 45 kn (*za 31.8., te za 1.9.)

Ulaznica na predstavu za djecu Grimmix: 20 kn

U pretprodaji ulaznice možete nabaviti: Art Rock Caffe, Gradska knjižnica Franjo Marković, ili online: Entrio.hr

Organizator: Udruga K.V.A.R.K. i Kerekesh Teatar

Generalni pokrovitelj: Grad Križevci

Zdenko Balog/prigorski.hr