Ured za udruge i ove je godine organizirao Dane otvorenih vrata udruga od 1. do 3. lipnja 2023. s ciljem informiranja javnosti o radu lokalnih udruga te poticanja građana na uključivanje u njihov rad, a na poziv Vlade RH.

Udruga Mali princ već dugi niz godina sudjeluje u ovoj kampanji kako bi dodatno podigla razinu svijesti lokalne zajednice o svom radu u području brige o osobama s intelektualnim teškoćama, kao i o svojim brojnim projektima. Dakako, do sada najvažniji za članove Udruge, projekt je Kuća podrške Mali princ zahvaljujući kojem je za osobe s IT osiguran adekvatan, moderan prostor za najviši standard socijalnih usluga.

Time su ovogodišnji Dani otvorenih vrata u Udruzi Mali princ bili i prilika za upoznati se s novim prostorom Udruge. Novi, moderan prostor u četvrtak 1. lipnja istražili su učenici 1. d razreda OŠ Đurđevac i njihov učitelj Davor Šokec. Uz zajedničku igru i pjesmu u unutrašnjim i vanjskim igrališnim prostorima, članovi udruge te uskoro bivši prvašići proveli su vrijeme u zajedničkom oslikavanju ukrasa od gline, a čije se aktivnosti provode zahvaljujući programu Zajedno kreativni Zaklade Hrvatska za djecu. U poslijepodnevnim satima održana je kreativna radionica daljnjeg rada na glinenim rukotvorinama, a sudjelovali su članovi udruge te brojni drugi koji podupiru rad Udruge.

U petak je Udrugu posjetila vrtićka skupina Kockice Dječjeg vrtića Maslačak iz Đurđevca sa svojom odgajateljicom Veronikom Zglavnik i ravnateljicom Marijom Čupen Tomica. Nakon početnog upoznavanja, vrtićarci i Mali prinčevi najšarenijim su bojama ukrasili i obojali glinene ukrase. Bila je to prilika, naravno, za stjecanje novih prijateljstava te za inkluzivan odgoj djece od najranije dobi.

smart

smart

Dani otvorenih vrata_3 Dani otvorenih vrata_6 Dani otvorenih vrata_44