Treći nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije održavaju se od 18. do 28. studenog. Organizira ih 11 županijskih turističkih zajednica u suradnji s lokalnim ugostiteljima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.

Ljubitelji dobre hrane u 101 ugostiteljskom objektu mogu uživati u lokalnim jelima spravljenim od tradicionalnih namirnica i po tradicionalnim recepturama.

Svaki objekt nudi po dva menija od najmanje tri slijeda i to po cijenama već od 95 kuna. Popis svih restorana koji sudjeluju u manifestaciji te njihovih posebnih menija može se pronaći na www.okusi.hr.

Na konferenciji za medije održanoj u Zagrebu u restoranu Potkova, jednom od nosioca standarda, idejni začetnik i voditelj projekta Borislav Šimenc istaknuo je kako je želja svih uključenih da u narednih nekoliko godina Dani okusa hrvatske tradicije postanu jedan veliki nacionalni festival s nizom novih sadržaja koji će se razvijati i nadograđivati na ovu već postojeću gastronomsku ponudu u restoranima.

„Sve ono što danas nudimo suvremenom turistu ima svoj korijen u tradicijskim kuharicama naših baka i prabaka, a priprema se od naših autohtonih namirnica, iz naših polja. Nakon što smo preživjeli ova krizna vremena, nastavljamo dalje s ovim projektom koji njeguje hrvatsku tradiciju i promovira Hrvatsku kao destinaciju turizma, ali i pokazuje da hrvatska gastronomija ima snagu biti motiv dolaska u destinaciju.“ – istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije i predsjednica Savjeta projekta.

Na samom završetku događanja, Nikola Štefanović, domaćin u restoranu Potkova još jednom je sve pozvao da posjete manifestaciju Dani okusa hrvatske tradicije koji se održavaju na području 14 županija diljem lijepe naše.