Zbog sezone gripe u Koprivničko-križevačkoj županiji od 5. siječnja 2017. godine, prema preporuci Povjerenstva za bolničke infekcije do daljnjeg su zabranjene posjete bolesnicima hospitaliziranim na odjelima Opće bolnice  „ Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica.

S današnjim datumom u Bolnici je registrirano 14 pacijenata s dijagnozom ili sumnjom na sy. Influenze pa se primjenjuju posebne mjere postupanja što uključuje i zabranu posjeta. Očekivane mjere su u trajanju od dva tjedna ili do opoziva, izvijestili su iz Opće bolnice Koprivnica.

Hrvatsku pogodila epidemija gripe visokog intenziteta

Iz Nacionalnog centra za influencu u Zagrebu kažu da je Hrvatsku ove godine pogodila epidemija gripe visokog intenziteta, od koje su život do sada izgubile dvije osobe, a oboljelih je više tisuća u svim područjima zemlje.

Laboratorijski je potvrđeno tisuću slučajeva oboljelih od gripe, koja je u tjednu uoči Nove godine odnijela dva života – u Zagrebu i Splitu, rekao je Hini u utorak voditelj Nacionalnog centra za influencu dr. Vladimir Draženović.

Stvaran broj oboljelih višestruko je veći od evidentiranih slučajeva i njihov broj drastično raste iz tjedna u tjedan što pokazuje da je ovogodišnja epidemija visokog intenziteta. Najviše slučajeva je u Zagrebu, ali jako ih je puno i u Splitu, Slavoniji i drugim dijelovima Hrvatske, kaže dr. Draženović.

Značajno je da je u Hrvatskoj, kao i u ostatku Europe, ove godine promijenjenu epidemiološka slika cirkulacije virusa influence, tako da su u optjecaju sva četiri virusa, dva A i dva B.

prigorski.hr/Hina

fah