[VIDEO] DANAS U GORNJOJ RIJECI Vratar “plete” mrežu svoju, a onda zabije u mrežu gostiju

3. studenoga 2019. Autor: prigorski.hrFoto & Video[VIDEO] DANAS U GORNJOJ RIJECI Vratar “plete” mrežu svoju, a onda zabije u mrežu gostiju

Svašta “pukne” u životu, a uvijek je dobro, uza se, imati pravog majstora koji će brzo “popraviti kvar”. Na nogometnim utakmicama događalo se da pukne lopta koja nije izdržala nožni pritisak, o sportskim majicama i gaćicama je bespredmetno pričati, jednom davno vidjeli smo i puknuće drvene vratnice na gradskom stadionu, a mreže, naravno, također puštaju, ako mnogo lopti “propuštaju” ili u njima završe.

Svaki materijal ima svoj vijek trajanja, pa tako i onaj kojim se pletu nogometne mreže. Današnja utakmica 2. ŽNL u Gornjoj Rijeci pamtit će se i po majstoru Petrinjaku, gornjoriječkom čuvaru mreže, koji je spretno zakrpao rupu koju su djelitelji pravde primijetili.

Nema igre, dok je rupa. Jasno i razumljivo, lopta se provuče i tko će poslije dokazati da je bio gol. VAR sustav je preskup da bi se koristio na nižerazrednim utakmicama. Petrinjak je začas sredio mrežu, a s njegovim umijećem bio bi zadovoljan i poznati križevački majstor za sportske mreže, Zdenko Žganec.

Nije to rijetka situacija u nogometu. 2018. u Ligi nacija na Rujevici je pukla mreža na utakmici Hrvatska-Engleska. Nije ju, doduše, vratar popravljao. Petrinjaku svaka čast. Ionako je utakmica kasnila zbog kašnjenja sudaca, a bez takvog majstora ne bi niti završila do mraka.

Nakon krpanja mreže, Petrinjak je iz penala “probušio” mrežu Starigrada, a jedini pogodak na utakmici možete pogledati u videu.

Facebook Comments