Dananić: Grad očito ima neki dogovor s procjeniteljem iz Križevaca / Kralj: Županija je ozbiljno pristupila tom poslu

20. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Dananić: Grad očito ima neki dogovor s procjeniteljem iz Križevaca / Kralj: Županija je ozbiljno pristupila tom poslu


Nezavisni vijećnik Darko Dananić interesirao se oko cijene zemljište na Konaku, na jučerašnjoj sjednici vrbovečkog predstavničkog tijela.

-Pitanje za gradonačelnika se tiče kupovine zemljišta u mjestu Konak pored društvenog doma. Mjesni odbor dugo godina traži tu zemlju i pohvalno je da je došlo do kupoprodaje, ali nije pohvalno razumijevanje tržišnih vrijednosti te zemlje.

Imam zemlju na Konaku i znam koliko se ta zemlja kupuje i prodaje. Čitajući procjenu tvrtke koju je Grad unajmio za procjenu, ispada da je Grad platio zemlju 6 eura po kvadratu, odnosno nekih 5000 eura.

Zemlja se na tom području prodaje 1 do 1,5 eura, a jako dobra zemlja mora biti za dva eura – rekao je vijećnik.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj rekao je da svatko drugačije procjenjuje vrijednost zemljišta. -Sve procjene moraju ići na županijsko povjerenstvo i to stalno radimo, a to mi je sugerirao i vijećnik Fašaić.

Drago mi je da je Županija to preuzela i na koju nemam utjecaja. Oni su procijenili zemljište na 11 eura, a mi smo kupili po 6 eura. Mislim da je to dobra cijena za zemljište uz dom – rekao je Kralj.

Vijećnik je dodao da procjenu ne radi Županija, već procjenitelj ili sudski vještak kojega Grad unajmi. Grad očito ima neki dogovor s procjeniteljem iz Križevaca koji mu sve to procjenjuje i očito da procjenjuje na način kako Gradu odgovara.

Imam procjenu sudskog vještaka iz Zagreba koji je procjenjivao zemlju na Konaku sto metara dalje i po euro i nešto sitno, a isto je građevinsko-industrijska. Neka netko svim mještanima procjeni zemlju po 11 eura – rekao je vijećnik i dodao kako ta zemlja nije visoko tražena.

kralj

Kralj je rekao kako su procjene iz Županije vraćane nekoliko puta dok nije postupano po obrascu Zagrebačke županije. Županija je ozbiljno pristupila tom poslu – zaključio je Kralj.

Facebook Comments