U Vrbovcu je održan “Dan s Jožom”, sjećanje na Josipa Pankretića, narodnog tribuna i saborskog zastupnika HSS-a. Ova je manifestacija koju je organizirala Gradska organizacija HSS-a grada Vrbovca i Županijska organizacija HSS Zagrebačke županije održana povodom 25. godišnjice njegove smrti.

Uz polaganje vijenaca na grob Josipa Pankretića u Dijanešu, u župnoj crkvi svetog Vida služena je sveta misa koju je predvodio vlč. Josip Pavetić, a potom su dodijeljena priznanja “Josip Pankretić”.

Priznanja s likom Josipa Pankretića dobili su: Josip Perečinec, Kristina Tandarić, Matija Fratrić, Draženko Herjavec, Stjepan Kuzmec, Kruno Antoljak, posthumno Janko Pirš i Darko Pirš, Damir Šinković, Josip Vidalin, Ante Žonje – posthumno, Mijo Gorički i Ljerka Kovačić.

joza4

“Sjećanju na Jožu” nazočili su i njegovi sinovi Zdravko i Božo.

Josip Pankretić rođen je u Gaju kraj Vrbovca 15. siječnja 1933., a preminuo je 10. siječnja 1998. Odrastao je u HSS-ovoj obitelji.

Na “Danu s Jožom “ bio je nazočan i Krešimir Beljak, saborski zastupnik i predsjednik HSS-a koji je podsjetio da su poruke koje je popularni Joža rekao za saborskom govornicom i u javnom prostoru prije 25 godina i danas aktualne.

joza3

Marko Belošević predsjednik HSS-a grada Vrbovca govorio je o Josipu Pankretiću kao pučkom tribunu. Jožin životni put, obilježen je borbom za pravdu i pravicu – što mu je i najveća ostavština HSS-u, ali i narodu Hrvatske – naglasila je Martina Glasnović, predsjednica Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije.

joza2