Središnja svečanost obilježavanja Dana pobjede i 27. godišnjice VRO “Oluja”, danas je održana na stadionu NK Dinara u Kninu.

Jutros je proslava počela prijavkom predsjedniku Republike i vrhovnom zapovjedniku​, a za to vrijeme je ​na tvrđavi podignuta državna zastava uz pjevanje himne. ​Obilježavanje se nastavilo zvonjavom crkvenih zvona, najavom plotuna, čitanjem povjesnice i imena svih poginulih branitelja u Oluji, kao i minutom šutnje.

Potom su na NK Dinara uslijedila obraćanja četvorice govornika – umirovljenog general pukovnika Mladena Markača, predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH Zorana Milanovića.

Od 11 do 11.14 sati je ​izveden ​program akrobatske grupe Krila oluje i prelet helikoptera MORH- a i MUP-a, a svečanost na nogometnom stadionu završila je ​uz malo kašnjenje zbog dugih govora u 11.30 sati. Prethodno su izaslanstva položila cvijeće i upalili svijeće kod spomenika hrvatske pobjede “Oluja 95” na Trgu dr. Ante Starčevića.

​“Oluja”, besprijekorna i čista, glavna je poruka iz općine Dubrave. “Poklonili smo se danas najboljima među nama, onima koji danas nisu ovdje, onima koji ne mogu uživati plodove svoje žrtve. Hrvatska, cjelovita i jedinstvena, uz ljudsku poruku da će takva i ostati”, poruka je iz Dubrave gdje su branitelji i čelni ljude općine položili vijenac i upalili svijeće.

svijece2 svijece3 svijece4 svijece5 svijece6 svijece7 svijece8