U ponedjeljak 25. travnja  povodom Dana Grada Križevaca iz Gradske knjižnice Franjo Marković pozivaju na Dan otvorenih vrata knjižnice, kako bi  razgleda li prostore knjižnice uz stručno vođenje  10.00, 12.00, 14.00, i 16.00 sati.

Dan otvorenih vrata ima za glavni cilj upoznavanje građana Križevaca i okolice, od najmlađih do najstarijih, s uslugama, zbirkama i prostorom knjižnice, a organizira se prije svega za one građane koji knjižnicu još ne koriste.

Građani će moći vidjeti sve odjele, bit će upoznati s uslugama na pojedinim odjelima i moći će vidjeti one dijelove prostora koji su inače zatvoreni za javnost: prostor nabave i obrade knjižnične građe, zavičajnu zbirku i zbirku starih knjiga te veliko spremište knjiga s pomičnim regalima.

Dan otvorenih vrata popraćen je s dvije izložbe: izložbom knjiga Shakespeare u Križevcima u organizaciji Matice hrvatske Križevci i izložbom dječjih radova: Priče, legende i mitovi Križevaca i Kalničkog prigorja, te završava u 19 sati manifestacijom:

  • Predstavljanje projekta “Etimologija, predaje i mitska bića kalničkog kraja” Centra za eksperimentalnu arheologiju iz Zagreba uz gostovanje Lidije Bajuk,
  • Otvorenje izložbe LegendExpo – putujuće izložbe autorskih radova na temu legendi, mitova i narodnih priča Hrvatske naših eminentnih umjetnika, crtača, ilustratora, fotografa te drugih vizualnih umjetnika
  • Promocija kalničkih bajki autorice Ivane Turčin.

prigorski.hr/Gradska knjižnica Franjo Marković Križevci