Dan ljubaznosti u prometu obilježen u Koprivnici // Gradonačelnik sa zamjenicom i policijom dijelio vozačima Koprivnički godišnjak

29. listopada 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Dan ljubaznosti u prometu obilježen u Koprivnici // Gradonačelnik sa zamjenicom i policijom dijelio vozačima Koprivnički godišnjak


Preventivna akcija „Dan ljubaznosti“ provedena je tijekom današnjeg dana u suradnji Policijske uprave Koprivničko-križevačke i Grada Koprivnice. Policijskim službenicima u preventivnoj akciji  priključili su se gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž, te su dijeli pritom vozačicama i vozačima novi Koprivnički godišnjak koji su poštivali prometne propise u Ulici doktora Željka Selingera i na Florijanskom trgu.

Tijekom devet mjeseci na području Policijske uprave zabilježeno je 480 prometnih nesreća od kojih četiri nesreće s poginulim osobama i 152 nesreće s ozlijeđenim osobama. U nesrećama je smrtno stradalo pet osoba, teško je ozlijeđeno 57 osoba, dok je lakše ozlijeđeno 148 osoba.

U 19 prometnih nesreća, od kojih su 17 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, sudjelovalo je 20 pješaka. U nesrećama je teško ozlijeđeno devet pješaka, dok je osam pješaka lakše ozlijeđeno.

U devet mjeseci na pješačkim prijelazima zabilježeno je pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su tri pješaka teško ozlijeđena, dok su dva pješaka lakše ozlijeđena. U usporedbi s podacima za devet mjeseci iz prošle godine, zabilježeno je povećanje prometnih nesreća zabilježenih na pješačkim prijelazima (2018. – četiri nesreće s ozlijeđenim osobama). Broj teško ozlijeđenih pješaka u ovim nesrećama je povećan, dok je smanjen broj lakše ozlijeđenih pješaka (2018. – jedan teško ozlijeđeni pješak i tri lakše ozlijeđena pješaka).

– Preventivnom akcijom „Dan ljubaznosti u prometu“ želi se senzibilizirati vozače motornih vozila na stradavanje pješaka te istima ukazati na činjenicu da nepoštivanje prometnih propisa i nepropuštanje pješaka koji se kreću ili se spremaju kretati obilježenim pješačkim prijelazima uvelike doprinosi teškom stradavanju pješaka u prometu na cestama – poručili si iz Policijske uprave.

prigorski.hr

Facebook Comments