Damir Tomljenović: Kako ćemo surađivati s gradonačelnikom kad nas obmanjuje

15. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Damir Tomljenović: Kako ćemo surađivati s gradonačelnikom kad nas obmanjuje


Na 32. sjednici vrbovečkog predstavničkog tijela vijećnik HDZ-a Damir Tomljenović rekao je kako gradonačelnik obmanjuje vijećnike.

-Gradonačelnik poziva na suradnju, pa mene zanima kako ćemo, mi kao nova većina, surađivati s gradonačelnikom kad nas obmanjuje. Na zadnjem aktualcu rekli ste kako se kod Turića ne može cesta asfaltirati, jer je to privatno vlasništvo i da nije poklonjeno Gradu. Dakle, to nije istina budući da su se svi tamo odrekli svojeg zemljišta kako bi se cesta mogla napraviti, a vi kažete da se nisu odrekli. Ako treba dovest ćemo ljude ovdje da to potvrde – rekao je Tomljenović i postavio drugo pitanje.

-Zbog čega je poništen natječaj za prodaju zemljišta konkretno k.č. 18/38 u Ulici poginulih branitelja kada znamo da su bila dva ponuditelja, da su obje ponude bile pravovaljane i kada znamo da je jedna bila veća. Koji razlog onda da se natječaj poništi i da Grad ne uprihoduje? Zanima me zašto taj viši ponuditelj ne može dobiti uvid u zapisnik te zašto kod otvaranja ponuda od 3 člana su bila prisutna 2 člana povjerenstva – kazao je vijećnik.

Vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj kazao je kako je više puta razgovarao s gosp. Turićem i objasnio mu da priča sa svojim susjedima i ishodi njihovu privolu da se ta cesta prebaci na Grad Vrbovec.

-Gosp. Turić me zvao prije dva tjedna i ja sam mu sve to ponovio i pozvao ga da dođe kod mene u Grad, jer je i nama u interesu da se to riješi. Nikada nisam rekao da nama ljudi ne daju tu zemlju, nego da gosp. Turić mora razgovarati sa susjedima da se pokrene postupak.

PRO_2103

S obzirom da nam ni jedna ponuda nije bila zadovoljavajuća mi smo poništili natječaj, jer nam je prije godinu dana nuđeno 50.000 kuna više. Tadašnja većina je smatrala da je tih 212.000 je premalo i skinuli smo to s dnevnog reda. Cijene su sada bile daleko manje od tih 212.000 i zato smo poništili – rekao je Kralj i odgovorio na drugo pitanje.

Od 3 člana 2 su bila prisutna i forma je zadovoljena. S obzirom da je natječaj poništen, gospodin ne može dobiti uvid u zapisnik i nema potrebe za tim, bar koliko ja znam, niti se za to interesirao – rekao je gradonačelnik.