Damir Fašaić: Što je s projektiranjem nogostupa u Ulici Krunoslava Kutena?

28. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Damir Fašaić: Što je s projektiranjem nogostupa u Ulici Krunoslava Kutena?

Arhivska fotografija


Na sjednici vrbovečkog Gradskog vijeća održanoj u petak, HDZ-ovog Damira Fašaića zanimalo je što je s projektiranjem nogostupa i Ulici Krunoslava Kutena.

-Taj amandman smo predali i on je usvojen. Građani su pohvalili da se krene s radovima i u tom dijelu odnosno da se krene s projektiranjem. Međutim, pratio sam situaciju i nisam vidio da ima negdje ugovor o projektiranju. Nisam siguran da li je išta pokrenuto po tom pitanju niti imam uvid da li je pokrenuta javna nabava niti da li je stavljeno na stranice Grada. Iznenadilo me kada sam vidio da taj nogostup nije u prijedlogu proračuna za 2021. godinu niti za 2022. godinu. Kako će se pokrenuti onda projektna dokumentacija, ako nema tih sredstava? Jeste li uopće pokrenuli postupak za projektiranje? Ako jeste, tko je izabran i kolika je cijena? – upitao je Fašaić.

Gradonačelnik Denis Kralj kazao je kako su jučer (četvrtak op.a.) potpisali ugovor za izgradnju nogostupa u Celinama, a prije par tjedana za nogostup u Zleninskoj ulici i naselju Stjepana Radića te Savskoj cesti, dok je nogostup u Čerkezovoj ulici završen.

IMG_4770

-Kada je u pitanju gradnja nogostupa, vjerujem da se u povijesti Vrbovca nikada nije u jednoj godini gradilo toliko nogostupa kao ove. Nogostup u naselju Stjepana Radića, Zleninskoj i Celinama se gradi u tri faze. Dakle, imamo još dosta toga za graditi na projektima koje smo započeli. Moj plan je bio da nogostup u Banovu projektiramo sljedeće godine i da ga onda krenemo graditi za dvije godine. Na vaš prijedlog Banovo je stavljeno već u ovu godinu i teško ćemo moći s tim sredstvima graditi i u Banovu s obzirom na započete radove u spomenutim ulicama.

IMG_4769

Dakle, nismo krenuli s projektiranjem nogostupa u Ulici Krunoslava Kutena, jer znamo da ga nagodinu nećemo moći graditi. Stoga je logično da ćemo ga projektirati onda kada ćemo biti bliže izgradnji tog nogostupa. Ako se ukine prirez, onda će nas dodatno udaljiti i vrijeme izgradnje nogostupa u vašoj ulici. -objasnio je Kralj.

Fašaić je kazao kako je razočaran što nije održano obećanje gradonačelnika, budući da su amandmani jednoglasno usvojeni. -Može se dio financirati iz Županijske komponente, budući da sam kao pročelnik podigao sredstva za sufinanciranje. Međutim, ne provodimo dogovor. Sve možemo riješiti ako ćemo razgovarati. – kazao je Fašaić.

Facebook Comments