Trener Hajduka Valdas Dambrauskas u najavi je derbija protiv Dinama, koji će se igrati u srijedu na Poljudu od 19 sati naglasio pozitivnu atmosferu koja vlada oko momčadi, a za koju se nada kako će biti dodatan poticaj za kvalitetnu utakmicu.

“Pozitivna atmosfera koja će sigurno biti sutra na tribinama Poljuda nam samo može dati dodatan poticaj i nadam se da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu i osigurati povoljan rezultat. Mnogi me često pitaju o pritisku koji igrači ili ja možda osjećamo, ali ponovno naglašavam da ovdje ne govorimo o pritisku nego o odgovornosti i prilici da vratimo navijačima za uloženo. To možemo napraviti samo svojim trudom, kvalitetnom pripremom i kada damo maksimum za vrijeme utakmice. Igrati uz ovakvku podršku je privilegija jer sam uvjeren da bi mnogi igrači željeli osjetiti i doživjeti onakvu atmosferu kojoj su igrači Hajduka svjedočili jučer za vrijeme treninga”, rekao je Dambrauskas.

Uoči zaostalog susreta 9. kola, koji je na programu u srijedu, vodeći Dinamo ima 66 bodova, dva više uz utakmicu manje od drugog Osijeka, a sedam više od trećeg Hajduka. Stoga je jasno kako Splićanima “igra” samo pobjeda kako bi ostali u konkurenciji za osvajanje naslova prvaka.

“Moramo se pripremiti za fizički zahtjevnu utakmicu, a kao u svim derbi utakmicama mali detalji mogu odlučiti i baš zato nam je potrebna ova magična sinergija između navijača i igrača kao dodatni poticaj”, zaključio je trener Hajduka.