Hrvatski izbornik Zlatko Dalić objavio je u ponedjeljak popis za dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije i Bugarske, koje Vatrene čekaju krajem ožujka.

Reprezentativac Šime Vrsaljko vratio se na popis prvi put nakon Europskog prvenstva, dok je Bruno Petković ispao. Vatreni će se okupiti 21. ožujka, a potom putuju u Dohu, gdje će prvo igrati protiv Slovenije 26. ožujka, a tri dana kasnije protiv Bugarske.

“Lovren je malo ozlijeđen, ali ide s nama u Dohu. Vrsaljko je u prošloj utakmici dobio težak udarac u kuk, ali bit će i s nama. Pokušat ćemo s Perišićem, pokušat ćemo sa Sosom, mi ćemo imamo dosta igrača na istim pozicijama, ali dat ćemo minutažu igračima pa ćemo vidjeti tko je u čemu najbolji”, rekao je Dalić, najavljujući malu promjenu u igri.

“Pokušat ćemo igrati u Dohi s tri igrača u zadnjem redu, ali to ne znači da ćemo promijeniti sustav općenito. Pokušat ćemo promijeniti način igre jer nakon dugo vremena konačno imamo dovoljno treninga za probati Naši igrači igraju po klubovima i pokušat ćemo vidjeti kako to izgleda u reprezentaciji”, dodao je Dalić.

Što se tiče suparnika u pripremnim utakmicama, Dalić je svjestan da nije dobio najjače protivnike.

“Nismo ostvarili želju da igramo s Belgijom. Htio sam jednu jaču, jednu malo slabiju utakmicu, propalo je zbog organizacije. Bugarska i Slovenija nisu vrhunska kao što smo do sada učili, ali mislim da ćemo biti mogao probati neke stvari i osvojiti i skupiti bodove za drugu jakosnu skupinu u ždrijebu za Svjetsko prvenstvo”, rekao je.

POPIS IGRAČA:

  • Golmani: Livaković (Dinamo), Grbić (Lille), Ivušić (Osijek)
  • Braniči: Vida (Bešiktaš), Lovren (Zenit), Vrsaljko (Atletico Madrid), Barišić (Rangers), Caleta-Car (Marseille), Juranović (Celtic), Guardiol (Leipzig), Guardiol (Leipzig), Sosa (Stuttgart), Pongračić (Borussia Dortmund)
  • Veznjaci: Modrić (Real), Kovačić (Chelsea), Brozović (Inter), Pašalić (Atalanta), Vlašić (West Ham), Mayer (Rennes), Jakić (Eintracht)
  • Napadači: Perišić (Inter), Kramarić (Hoffenheim), Brekalo (Torino), Oršić (Dinamo), Livaja (Hajduk), Budimir (Osasuna)
  • Preliminarne pozive dobili su Lovre Kalinić (Hajduk), Mile Škorić (Osijek), Antonio Mirko Čolak (PAOK) i Nikola Moro (Dinamo Moskva).