Hrvatska nogometna reprezentacija završila je prvi mini ciklus u kvalifikacijama za SP 2022. godine s dvije pobjede i porazom i nakon tri kola drži vodeću poziciju na ljestvici sa šest bodova koliko ima i Rusija na drugom mjestu uz nešto slabiju razliku pogodaka.

Svjetski doprvaci su u prvom susretu izgubili od Slovenije (0-1), a potom su upisali dvije pobjede protiv Cipra (1-0) i Malte (3-0).

“Čestitam dečkima na pobjedi i na prvom mjestu u skupini. Mučili smo se ovih deset dana, nije nas išlo kako smo željeli, ali izvukli smo se i idemo dalje. Danas je bilo dosta teško postići taj prvi pogodak, imali smo u planu pokušati sa svježim, odmornijim igračima te u nastavku, kada suparnik padne, probati i s drugima. Tako smo napravili i pobijedili,” kazao je izbornik Zlatko Dalić na novinarskoj konferenciji nakon utakmice.

“Imali smo stopostotnu šansu u trećoj minuti, ali nismo zabili. Prije nas je sve išlo, a sada nas ne ide. Ja to prihvaćam, znam da će doći bolja vremena. Dečkima svaka čast na ustrajnosti, teško je to bilo gledati, osjećali smo se kao da igramo s Francuzima ili s Brazilom. Nisam mislio uvoditi ni Modrića niti Perišića, ali sam morao i to je rezultiralo pobjedom,” dodao je.

Hrvatski strateg se osvrnuo i na ostale rezultat u skupini, poraz Slovenije na Cipru (0-1), te poraz Rusije u Slovačkoj (1-2).

“Rekao sam da će skupina biti takva. Slovenija je protiv Hrvatske dala 150 posto, ali nakon toga im je bilo teško, što je i normalno, ritam je težak. Pokazalo se kolika će grupa biti teška, ne samo nama, nego i svima koji se bore za prvo mjesto. No, mi znamo što je naš cilj, a to je osvojiti prvo mjesto i plasirati se na svjetsko prvenstvo.”

Dalić je istaknuo kako ne razmišlja o pritisku javnosti.

“Medije ne pratim, družim se s dečkima, a teško mi je bilo jer ne igramo dobro. Sam sebi sam stvorio pritisak, ovo nije ono što ja hoću od Hrvatske. Jučer smo imali sastanak, koji je po meni bio najbolji i bit će sve dobro,” dodao je.

Kvalifikacije se nastavljaju u rujnu, no prije toga svjetske doprvake očekuje EURO.

“Morat ćemo bolje i kvalitetnije. Imat ćemo deset dana priprema, no čeka nas puno posla. Rekao sam igračima da još nismo momčad, onako kako smo postali momčad prije Svjetskog prvenstva u Rusiji. Kada su svi igrači, njih 23, kompaktni, onda je to – to. Sada to nije slučaj i to je moj posao. Ja dolazim na pripreme s velikim ponosom i poštovanjem prema Modriću, Vidi, Lovrenu, Kovačiću, Badelju… tako moraju svi. Mladi su igrači talentirani, moćni, ali moraju doći biti dio momčadi. Treba vremena i treba selekcije,” zaključio je izbornik.

(Hina)