Uoči sutrašnjeg okupljanja hrvatske nogometne reprezentacije za utakmice protiv Latvije i Armenije u kvalifikacijama za EURO, izbornik Zlatko Dalić je aktivirao pretpoziv Nikoli Vlašiću.

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u ponedjeljak u Zagrebu uoči posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama za EURO 2024. godine u Njemačkoj.

“Vatrene” prvo očekuje gostovanje kod Latvije u Rigi u subotu, 18. studenoga, a tri dana kasnije i domaći ogled s Armenijom.

Hrvatski strateg je odlučio aktivirati pretpoziv veznjaku Torina Nikoli Vlašiću, koji je prošlog vikenda sezonskim prvijencem svom klubu donio ligašku pobjedu protiv Sassuola.

Na vrhu skupine D sa 16 bodova je Turska koja je osigurala plasman na EURO. Wales je drugi sa 10 bodova koliko ima i Hrvatska, dok je Armenija treća sa sedam bodova. Na začelju je Latvija s tri boda.

Okupljanje hrvatske reprezentacije je u ponedjeljak u Zagrebu gdje će i trenirati do petka, 17. studenog kada u jutarnjim satima putuje u Rigu.

Ogled na stadionu Skonto u Rigi je u subotu u 19.00 sati, a nakon utakmice “Vatreni” se vraćaju u Hrvatsku.

U nedjelju i ponedjeljak će odraditi treninge, a u utorak u 20.45 na stadionu Maksimir je susret posljedneg kola kvalifikacija.

“Vatreni” u zadnja dva kola moraju osvojiti više bodova od Walesa kako bi osvojili drugo mjesto u skupini koje direktno vodi na EURO. Ako će Wales biti bolji, Dalićevim odabranicima sljede dodatne kvalifikacije u ožujku iduće godine.