Kandidati u RTL-ovom kulinarskom showu ‘Večera za 5 na selu’ večerašnju će peku dugo pamtiti. Ovaj vrhunski komad mesa odabrao je, ni manje ni više nego Mišel Klasić, dugogodišnji mesar iz Vrbovca. Sebe opisuje kao gurmana što se već da zaključiti iz odabira ovakvih namirnica, a kako kaže, u show se prijavio kako bi upoznao nove ljude, ali ne samo to, već se i nada usvajanju novih recepata i okusa.

Ovaj radišni obiteljski čovjek svoje slobodno vrijeme ispunjava kuhanjem. Moglo bi se reći kako veliki dio Mišelovog dana fokusiran na hranu – od rada u mesnici pa do kuhanja tako da njegova supruga i troje djece uživaju u vrhunskim okusima za obiteljskim stolom.

Iako voli svoj posao, istaknuo je kako to nije nimalo jednostavan rad. “Težak je to zanat, nije jednostavan. S druge strane, imamo deficitarno zanimanje. Ljudi od toga bježe, država to ne prati najbolje, plaće nisu najbolje i posao je najteži. Svi drugi poslovi su teški, ali ovo je isto rad u temperaturi, to je linijski rad. Svi ti poslovi – od mesarije do prerade mesa – čine puno teških operacija”, pojasnio je dugogodišnji mesar iz Vrbovca, Mišel Klasić.

Nije Klasić čovjek od velikih riječi, već djela, što potvrđuje činjenica da je na čelu sindikata mesara jer smatra da su neadekvatni uvjeti za rad, a kada se uz to dodaju i vrtoglavi rast cijena hrane i općenito troškova života, stvari postaju kudikamo složenije.

“Zaposlen sam u jednoj velikoj prehrambenoj industriji, jako poznatoj u ovome kraju, radim tamo već trideset godina kao mesar. Kanije sam počeo voditi sindikalnu podružnicu i pokušavam se što više i kvalitetnije izboriti za naše radnike. Troškovi života rastu, troškovi namirnica, energije, grijanja i svega strašno idu gore i strašno utječu na ove minimalne plaće koje imamo i to je minus svima nama”, dodao je.

Isto tako, Klasić je bio skroman dok se predstavljao. Obitelj mu je na prvom mjestu te kada nije na poslu, rado provodi vrijeme s njima ili uzgajajući hranu za njihove potrebe. “Živim sa suprugom i troje djece. Volim provoditi vrijeme s obitelji i raditi za njih u gospodarstvu. Bavim se poljoprivredom, uzgajam kukuruz, soju, pšenicu, sadimo nešto krumpira za sebe, vrt za sebe tako da imamo domaće proizvode”, tvrdi 49-godišnji Klasić.