Kiel je sjajna momčad, pogotovo na domaćem terenu gdje rijetki uspiju osvojiti bodove, rekao je trener rukometaša Zagreba Andrija Nikolić prije gostovanja njegove momčadi u Njemačkoj, u sklopu EHF Lige prvaka.

Utakmica se igra u srijedu s početkom u 18.45 sati. U pitanju je ogled posljednjeg 14. kola skupine A, a Zagreb je već osigurao proboj u osminu finala, dok je Kiel vodeća momčad skupine. Nakon ovog kola Zagreb će ujedno i saznati suparnika u osmini finala.

„Još uvijek nismo sto posto sigurni oko sastava. Muče nas neke sitne ozljede, neki su nam igrači i protiv PSG-a igrali ozlijeđeni tako da još uvijek ne znamo tko će krenuti na put. Kiel je odlična momčad koja posebno dobro igra kod kuće. Na početku sezone su imali određenih problema s ozljedama, ali kasnije je njihova širina došla do izražaja. U Ligi prvaka su bili posebno efektni ove sezone i sigurno je da će pobjedom pred svojim navijačima htjeti zaključiti grupnu fazu natjecanja. Imaju po dva ili čak tri igrača na svakoj poziciji, čvrsti su i jaki, odlični šuteri i sve u svemu rekao bih da je to zbilja fantastična momčad. Ipak, mi smo u dobrom ritmu, dobrom smo energijom napunjeni i idemo se u Kiel nadmetati“, hrabro je najavio trener Nikolić, dok određene pozitivne najave prije ogleda protiv uglednog suparnika ima i desni krilni igrač Ivan Čupić.

„Mi smo cilj ostvarili, ali da bi bilo lijepo zaključiti ovu priču s jednom velikom gostujućom pobjedom to svakako. Spremit ćemo se dobro, taktički ćemo pokušati iznenaditi, spremiti neke nove situacije kroz koje bi i mi napredovali i od čega bi imali koristi. Sigurno je da će svi igrači koji se nađu u igračkom kadru dobiti priliku i da se od svakoga očekuje da odradi svoj zadatak. Prilika je ovo da i neki mlađi igrači dobiju šansu. Važno je da igramo kao momčad i onda je sve moguće. Igrati u Kielu je uvijek lijepo, to je jedna rukometna institucija, uvijek puna dvorana i zaista mislim da bi svi trebali uživati u ovoj prilici“, zaključio je iskusni Čupić.