ČUDO IZ KRIŽEVACA Antonio Radić, najpopularniji šahovski YouTuber u svijetu koji od danas ima milijun pratitelja

7. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Križevci ČUDO IZ KRIŽEVACA Antonio Radić, najpopularniji šahovski YouTuber u svijetu koji od danas ima milijun pratitelja

Foto: Borislav Vidović


Najpopularniji šahovski YouTuber u svijetu je Križevčanin Antonio Radić (33). Njegov Agadmator kanal ima od 7. veljače 2021. godine milijun pratitelja.

milijun

Kanal  je osnovan 2007. godine, ali nije korišten u svrhu u koju se koristi sada, a od kraja 2017. godine Radić ga koristi za kreiranje šahovskih sadržaja.

Nevjerojatno, ali istinito, milijun pratitelja uživa u analizama partija isključivo na engleskom jeziku i svi najbolji svjetski šahisti znaju za sjajnog Križevčanina.

radic

Obiteljska povezanost sa šahom, djed Anto Krnjić

-On me cijeli život “tjerao” da igram šah. Naučio me pravila s pet godina, a onda mi je to bila najdosadnija stvar na svijetu (video igrice su bile privlačnije op.a.).

Kad je djed obolio, onda me zainteresiralo igranje s nekih 19, 20 godina, i, igrom slučaja, ozbiljno sam se primio šaha.- rekao je u intervjuu za prigorski.hr 2019. godine Antonio Radić –  jedan je od najvećih popularizatora šaha digitalnog doba.

Spomenimo i da je Radić član Šahovskog kluba Križevci.

“Iskrene čestitke našem Antonio Radiću za 1000 000 pretplatnika na YouTube.

Ovaj tvoj uspjeh je samo dokaz kako se sa strašću i iskrenom ljubavlju prema svemu u životu pa tako i u šahu te upornim radom mogu ostvariti svi snovi i ciljevi koje si čovjek sam postavi u životu.

Upravo ovo je dokaz kako se može raditi ono što se voli i uspjeti u životu te se nadamo kako ćeš i dalje ostati upravo ovakav kakav jesi jedinstven”, objavljeno je večeras na Facebook stranici Šahovskog kluba Križevci.

 

Facebook Comments