Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec zaposlit će 22 osobe za rad na projektu Zaželi – ostani u domu svom. Oni će pružati pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama kroz period od 34 mjeseca na području grada Vrbovca i općina Dubrave, Gradeca, Farkaševca, Rakovca i Preseke.

-Za razliku od prijašnjih projekata Zaželi kada je naglasak bio na zapošljavanju teže zapošljivih žena starijih od 50 godina, sada imamo mogućnost zapošljavati muškarce i žene neovisno o njihovoj dobi. Naglasak je na korisnicima pomoći u kući koji moraju ispunjavati određene uvjete po životnoj dobi, prihodima i invaliditetu – istaknula je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec Jelena Mucko.

Zaposlene osobe bit će zaposlene puno radno vrijeme, a visina plaće određena je odlukom Vlade RH za iznos minimalne plaće za tekuću godinu. Osim toga, imaju pravo na refundaciju troškova vožnje, a Zagrebačka županija, kao partner na projektu, osigurala je sredstva za isplatu ukupno neoporezivih primitaka (regres i Božićnicu) u ukupnom iznosu od 700 eura godišnje.

Prijave za rad zaprimaju se do 18. travnja do 15 sati.