Saborski zastupnik HSP-AS-a Pero Ćorić izjavio je u četvrtak da je suradnja unutar Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta “vrlo teška”, a Most je označio glavnim “remetilačkim faktorom”.

“Osnovni je problem ekipe iz Mosta, koja je dobila prevelik dio kolača, da nema kadrova,”ustvrdio je Ćorić pred novinarima u Hrvatskom saboru, te se požalio da Most kandidira ljude iz SDSS-a, SDP-a i drugih stranaka, jer nema kadrova, dok on u isto vrijeme ima “doslovce stotine visokoobrazovanih mladih ljudi”.

Na konstataciju da je, dakle, Most remetilački faktor uzvratio je: “Pa trenutno da, u svakom slučaju, radi se sporo, tromo, nude se potrošeni kadrovi”.

Ćorić je potvrdio da se Vijeće za suradnju nije sastalo duže vrijeme. “Teško mi se sjetiti kad smo se sastali, još mi se teže sjetiti koju smo odluku donijeli, a pogotovo se ne mogu sjetiti što je od toga provedeno. Ponovit ću, volove se veže za rogove, a ljude za riječ, a političke stranke za potpisane sporazume”, rekao je zastupnik.

Poručuje i da političare treba dijeliti na uspješne i neuspješne, a da ih on dijeli na “vođe i sljedbenike”. “Ako ste vođa, morate udariti šakom o stol, ja osobno smatram Tomislava Karamarka vođom, imamo zadnjih godina niz dobrih političkih utakmica i mislim da mora udariti šakom o stol da je ovoga dosta”, rekao je Ćorić.

Ne budemo li razriješili ravnatelja HRT-a iz poznatih razloga, jer javna televizija više nije javna nego je dugi niz godina bila servis bivše lijeve gubitničke opcije, ne bude li premijer Orešković razriješio Lozančića danas ili sutra, mislim da treba nas sve smijeniti, ustvrdio je Ćorić.

Rekao je da HSP-AS-ovci nisu došli da bi stekli neke mirovine, beneficije i sinekure, tako da su spremni za svaku varijantu pa i za nove izbore. Opetovao je da njegova stranka stoji uz Milijana Brkića kao kandidata za ministra branitelja. “On je za nas već dugo kandidat, o drugom nismo razgovarali. Nametanje novog kandidata, mislim, da je sada kasno”, kazao je.

Poručio je da svatko tko je došao po političkoj liniji tako mora i otići. “Imate 1400 članova upravnih vijeća i nadzornih odbora, sve to treba smijeniti”, kaže Ćorić.

(Hina)

fah