Hrvatski tenisač Borna Ćorić oprostio se od nastupa na ATP turniru u francuskom Montpellieru porazom u 1. kolu 35-godišnjeg njemačkog veterana Michaela Berrera s 6-7 (5), 2-6.

Ćorić je izgubio od 121. igrača svijeta u meču kojeg bi vjerojatno dobio da je uspio realizirati brojne prednosti u prvom setu. Zagrepčanin je prvi napravio “break” za 2-1, ali je Berrer u osmom gemu poravnao na 4-4, pa je prvi set odlučen u “tie-breaku” u kojem je igrač na servisu dobio samo pet od 12 poena. Ćorić je i tu propustio veliku prednost jer je vodio s 5-3, a potom izgubio četiri poena u nizu i prvi set.

Drugi set je ljevoruki Nijemac započeo oduzimanjem Bornina servisa, a drugi izgubljeni servis kod 3-1 iznačio je i kraj borbe Ćorića za pobjedu. Bio je ovo njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda Nijemca, koji je najbolji tenis u karijeri igrao u Zagrebu, gdje je dvaput bio u fjnalu sada ugašenog ATP Croatian Indoorsa. Ćorić je godinu započeo sjajno, igrao je i izgubio svoje prvo ATP finale u karijeri u Chennaiju, a potom je ispadao u prvim kolima Sydneya, Australian Opena i sada Montpelliera.

U Montpelliereu igra i Marin Čilić, koji je kao drugi nositelj bio slobodan u 1. kolu, a u 2. kolu igra s Nijemcem Alexom Zverevom.
(Hina)

fah