U Razvojnom centru i tehnološkom parku u Križevcima održana je ovog petka prezentacija tvrtke Codel Solutions & Engeneering, koja odnedavno ima svoje poslovne i proizvodne prostore u RCTP. Povod ovome su određeni završeni projekti, te predstojeće aktivnosti. O svemu više nam je rekao direktor Codela Marijan Sever:

– Ovdje smo se danas sastali vezano na dalje poteze tvrtke koji uključuju razvoj robotike i umjetne inteligencije, opremit ćemo naše prostorije u RCTP sa nekoliko robota i simulacijskom tehnologijom, gdje ćemo izrađivati naše proizvode i obučavati naše radnike, te ćemo i jedan dio naših resursa otvoriti za suradnju. Danas je inicijalni sastanak ovdje u Križevcima, gdje razmatramo detalje ovog projekta.

codel15

O prethodnim aktivnostima više nam je rekao direktor poslovnog razvoja i član uprave Codela, Tihomir Hodak:

– Tvrtka je iz Zagreba preselila ovamo u Tehnološki park u Križevcima, te je od svog preseljenja narasla za stopedeset posto. Trenutno sa naših sedamnaest zaposlenika radimo velike projekte sa naprednim tehnologijama u industriji. Svrha današnjeg okupljanja prvenstveno je analiza proteklog razdoblja. S time u vezi i budućih poteza, projekata koji su već na stolu.

codel6

– Danas raspravljamo o jednom velikom završenom projektu u kojem smo isporučili jednu kompletnu tvornicu za internacionalnu kompaniju. Projekt je izveden na razini da ga naručilac u mreži svojih kompanija ističe kao primjer dobro izvedenog projekta. Na ovaj način mi postajemo izvor znanja za industriju, napredne robotske pokrete, digitalne transformacije tvrtki, te vertikalnih i horizontalnih integracija. U listopadu sudjelujemo na konferenciji s nekima od najjačih hrvatskih tvrtki, a naša tvrtka postaje izvor znanja za industriju, ne više samo na akademskoj razini, kako bi nešto trebalo, nego znanja iz prakse, znanja primijenjena kroz izvedene projekte.

codel7

Trenutno razvijamo naprednu tehnologiju iz S3 projekata (financiranih iz EU), radi se o naprednim robotskim pokretima u primjeni u proizvodnji. Surađujemo s multinacionalnim kompanijama, ali u planu je okretanje hrvatskom gospodarstvu s ciljem da uvođenjem naprednih tehnologija naše tvrtke postanu tehnološki naprednije i na taj način konkurentnije. – zaključio je Hodak.

codel4codel3codelcodel9codel4

zb/prigorski.hr