Članovima Županijskog interventnog tima u Koprivnici uručene zahvalnice za volontiranje na potresom razrušenim područjima

12. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Članovima Županijskog interventnog tima u Koprivnici uručene zahvalnice za volontiranje na potresom razrušenim područjima


U sklopu obilježavanja Tjedna Crvenog križa, Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije priredilo je prijem za članove Županijskog interventnog tima koji imaju najviše volonterski sati u pomaganju stanovništvu Petrinje, Siska i Gline pogođenima katastrofalnim potresom krajem prošle godine.

Prijem je održan u restoranu ‘Štagelj’, a okupljenim volonterima ravnateljica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Adela Sočev uručila je zahvalnice Hrvatskog Crvenog križa za iskazanu humanost i solidarnost prema stanovništvu potresom pogođenih područja.

Kao članovi Županijskog interventnog tima, na terenu su bila 22 zaposlenika i volontera GDCK Koprivnica, dva volontera iz GDCK Križevci i šest volontera iz GDCK Đurđevac.

U razdoblju od 29. prosinca 2020. do 16.  travnja 2021. godine volonteri su sudjelovali  u pomoći kod podjele hrane i higijene te sortiranju humanitarne pomoći na potresom razrušenom području. Volonteri su ove aktivnosti provodili u kampovima u Petrinji i Glini, a veliki dio poslova obavili su obilaskom ugroženih osoba i obitelji na terenu.

Vrijedni volonteri i zaposlenici više puta su boravili na terenu u ispomoći stanovnicima pogođenima potresom. U ova gotovo četiri mjeseca, iz Koprivničko-križevačke županije je bilo ukupno 30 osoba na terenu 51 dan, odnosno kumulativno gledajući imali smo 61 volontera koji su odradili 225 dana. Od toga su 22 osobe iz Koprivnice pa je tako GDCK Koprivnica imao ukupno 44 volontera i zaposlenika koji su u deset smjena bili 41 dan na terenu, odnosno kumulativno su volontirali 146 dana na potresom pogođenom području.

-Hvala svim volonterima  u ime svih onih nepoznatih ljudi kojima su pomagali kad njim je bilo najteže. ‘Volonteri se ne plaćaju zato što su bezvrijedni, već zato što su neprocjenjivi.’ -poručili su iz Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.Priznanja Petrinja 2 Priznanja Petrinja 3 Priznanja Petrinja 4 Priznanja Petrinja 5 Priznanja Petrinja 6 Priznanja Petrinja 7 Priznanja Petrinja 8 Priznanja Petrinja 9 Priznanja Petrinja 10 Priznanja Petrinja 11 Priznanja Petrinja 12

 

Facebook Comments