Članovi Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata – ogranak Maruševec posjetili su Županijsku palaču te su se tom prilikom susreli sa zamjenicom župana Varaždinske županije Silvijom Zagorec.

Susretu su nazočili i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić.

O radu udruge govorio je predsjednik ogranka Tihomir Buden koji je naglasio kako su članovi udruge vrlo aktivni te kako njeguju odnose sa ostalim srodnim udrugama.

– Nastojimo promovirati sve pozitivne vrijednosti Domovinskog rata, a u našim aktivnostima i našem radu pomažu nam i Varaždinska županija te Općina Maruševec. Želja nam je da što više mladih bude upoznato s našim radom, ali i s poviješću stvaranja ove države. U ovoj godini obilazimo mnoge institucije te se upoznajemo s njihovim radom, pa smo tako odlučili posjetiti i Županijsku palaču – rekao je Buden te naglasio kako su uključeni u sve općinske manifestacije i događaje promovirajući tako Općinu Maruševec u Županiji i van nje.

Zamjenica župana Silvija Zagorec je članovima udruge zaželjele srdačnu dobrodošlicu čestitavši im pritom okruglu obljetnicu.

–  Jedna ste od najaktivnijih udruga u Varaždinskoj županiji i to je pohvalno. Osim što ste ostavili veliki trag u stvaranju samostalne i neovisne Hrvatske, vi i sada svojim aktivnostima i djelovanjem doprinosite društvenom razvoju Općine Maruševec, ali i cijele Županije. Bili ste hrabri kada je to bilo najpotrebnije i na tome vam i sada upućujemo jedno veliko hvala. Varaždinska županija ponosi se svim braniteljima s našeg područja koji su branili Hrvatsku od Vukovara, pa sve do Južnog bojišta – rekla je zamjenica župana.

Nekoliko riječi uputio je i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša naznačivši važnost promocije Domovinskog rata u kojem je sudjelovao veliki broj ljudi s našeg područja.

– Općina ima vrlo dobru suradnju sa svim udrugama na svome području pa tako i s ovom braniteljskom udrugom. Kao načelnika to me izuzetno raduje jer svi imamo zajednički cilj, a to je svekoliki razvoj naše općine – rekao je Klapša.

Članovi Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata – ogranak Maruševec obišli su nakon prijema i Županijsku palaču te se upoznali s bogatom poviješću Varaždinske županije, a bili su informirani i o nekadašnjim nasljednim županima te o aktivnostima županijske Husarske garde.