Članovi udruge Osmijeh posjetili stambenu zajednicu za mlade koji izlaze iz sustava socijalne skrbi

5. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Članovi udruge Osmijeh posjetili stambenu zajednicu za mlade koji izlaze iz sustava socijalne skrbi


U sklopu projekta UP.02.2.2.06.0116 Kuća osmijeha održan je posjet Stambenoj zajednici za mlade Petrijanec. Članove udruge udomitelja za djecu Osmijeh, uključujući mlade koji izlaze iz sustava socijalne skrbi, ugostila je udruga Zipka iz Varaždina.

Dopredsjednica udruge Zipka, gospođa Marija Igrec, i zaposlenice Udruge održale su prezentaciju o  tome što su to stambene zajednice za korisnike koji izlaze iz sustava socijalne skrbi, na koji način funkcioniraju, kome su namijenjene te  s kojim kapacitetima oni kao Udruga raspolažu.

Nakon upoznavanja s temom i diskusije posjetili su i samu  stambenu zajednicu u Petrijancu koju udruga Zipka vodi uz pomoć mentora. U razgledavanju stambene zajednice glavnu riječ preuzela je predsjednica udruge Zipka, gospođa Bernarda Nada Furjan, te detaljno objasnila kako sve u zajednici funkcionira i koje prednosti nudi korisnicima.

Ovaj događaj jedna je od aktivnosti projekta UP.02.2.2.06.0116 Kuća osmijeha koji je ugovoren unutar natječaja Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda.

Provodi ga Grad Đurđevac u suradnji s partnerima Udrugom udomitelja za djecu Osmijeh i Centrom za socijalnu skrb Đurđevac. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.175.081,44 kn, te je 100% financiran od strane Europske unije.

Projektom će se opremiti stambeni prostor u kojem će biti smješteni mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon navršenih 18 godina izlaze iz sustava udomiteljstva. Planirana je i adekvatna stručna pomoć udomiteljima i mentorima kroz razne edukacije, te psihoedukativna podrška udomljenoj djeci i mladima koji izlaze iz sustava skrbi.

Facebook Comments