Članovi udruge Maslačak sudjelovali u ponedjeljak na obilježavanju Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama u Zagrebu.

Pjevalo se, plesalo, veselilo, a programu su se pridružili i brojni prolaznici, javljaju iz križevačke gradske uprave.

maslacci-na-cvjetnom-trgu

Obilježavanje ovog važnog datuma bilo je u organizaciji Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama. Program je vodio Mladen Iličković. U programu su Maslačci nastupili sa Članovima Udruge “Mali princ” Đurđevac uz pjesmu “Život nije siv” od Mije Dimšić.

Nakon programa na Cvjetnom trgu su se uputili u šetnju Zagrebom, a predsjednica udruge Tamara Premuš je sudjelovala na Okruglom stolu “Izazovi življenja osoba s intelektualnim teškoćama u 21. stoljeću”. Okrugli stol je moderirala Ana Tomašković, inače voditeljica emisije Normalan život na HRT-u.

okrugli-stol

Svoj rad su na Okruglom stolu predstavile su udruge iz Orahovice, Čakovca, Krapine, Koprivnice, Križevaca i Zagreba. O neovisnom življenju OSIT govorila je prof.dr.sc. Daniela Bratković sa Edukacijsko- rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, a prisustvovali su i studenti prof. Bratković.

Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama je i ove godine obilježen pod sloganom: “Stavi naočale, promijeni pogled!”

nastup stavi-naocale-promjeni-pogled zagreb