Proteklog vikenda u Podsusedu je održan međunarodni turnir “Feniks Budosport Kup” sa 600 natjecatelja u muškim i ženskim kategorijama mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora.

Uspješan je bio nastup križevačkih taekwondoaša s 5 finalnih borbi i 9 osvojenih medalja. Taekwondo klub Radnik Križevci nastupio je sa 14 natjecatelja u kategoriji seniora, kadeta i mlađih kadeta. Kod mlađih kadeta Tin Jandroković osvojio je 1. mjesto u disciplini kikovi te je proglašem najboljim sportašem u toj kategoriji na turniru, Mislav Matoić u kategoriji +51 kilograma s lakoćom je osvojio 1. mjesto, Sebastian Paraminski u kategoriji do 30 kilograma osvojio je 2. mjesto i Rene Jandroković u kategoriji do 30 kilograma osvojio je 3. mjesto.

U konkurenciji kadeta i kadetkinja Tin Dragašević osvojio je 3. mjesto do 45 kg, Gabrijel Kornet 3. mjesto do 53 kg i Šimun Radiković 2. mjesto do 53 kg.

Posebne pohvale za srčanu borbu idu križevačkim kadetkinjama u kategoriji do 33 kilograma. Naime, Lara Srbljinović osvojila je 2. mjesto i Zona Opsenica osvojeno 3. mjesto u kategoriji do 51 kg.

Treba spomenuti i ostale sudionike koji su dostojno predstavljali svoj klub i Križevce, a to su Vanessa Kranjec, Luka Brezovec, Saša Milinčić, Bruna Zajec Kambić i Filip Kušec.

Njihovi treneri su Karlo Šimonek, Zoran Jandroković i Damir Međeral.

taekwondo1

Prema kalendaru aktivnosti Križevčani će u Zaprešić  na juniorsko prvenstvo Hrvatske i studentsko prvenstvo Hrvatske.