U prostorima Zadarske županije održana je sjednica Nadzornog odbora Hrvatske zajednice županija kojoj je kao član Nadzornog odbora prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, uz predsjednika Odbora Marija Klementa, zamjenika župana Virovitičko-podravske županije i člana Odbora Šimu Vickovića, zamjenika župana Zadarske županije.

Članovima Nadzornog odbora dostavljen je Godišnji financijski izvještaj za 2022. godinu, a nakon provedene rasprave utvrđeno je kako je isti sastavljen u skladu s računovodstvenim sustavom za neprofitne organizacije te dostavljen Financijskoj agenciji u zakonskom roku. Također im je dostavljeno i Izvješće o radu Hrvatske zajednice županija za 2022. godinu iz kojeg je vidljivo da su provedene sve aktivnosti predviđene Planom rada.

Budući da je na svim sjednicama Izvršnog odbora i Skupštine Hrvatske zajednice županija osiguran kvorum, Nadzorni odbor utvrdio je da su sve odluke donesene u skladu sa Statutom, Poslovnikom Izvršnog odbora i Poslovnikom Skupštine Hrvatske zajednice županija.

Hrvatska zajednica županija u tekućoj godini nastavlja s uobičajenim projektima i aktivnostima, primjerice Volim svoju županiju, Žuta točka, Otvoreni proračun, projekti kojima je cilj poticati unaprjeđenje obrazovanja i školstva, „Re-kreiraj posao i život za žene i muškarce“ i Start–up nacija: Hrvatska tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja. Nastavlja se i međunarodna suradnja s Odborom regija, Kongresom lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe i Vijećem europskih općina i regija (CEMR) kroz izabrane predstavnike iz redova županija. Uz to, u travnju se planira svečano obilježavanje 20 godina postojanja Hrvatske zajednice županija, a za rujan je predviđeno održavanje 9. Foruma poljskih i hrvatskih regija.

big_YaCESkDJSt4aLTsYOFZE_800x800-equal