Dobrovoljno vatrogasno društvo Reka održalo je ove subote svoju redovnu godišnju skupštinu na kojoj su se okupili gosti iz okolnih DVD-ova te prijateljsko društvo DVD Fažana, udruge s područja Reke te predstavnici Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije.

Predsjednica Martina Lončarić pozdravila je okupljene te dala riječ zapovjedniku Darku Lončareku koji je pobrojao aktivnosti s kojima se društvo bavilo 2023. godine. DVD Reka odradio je 14 intervencija s ukupno 40 vatrogasaca, a najveći broj odnosio se na sanaciju poplava nakon obilnih oborina. Vatrogasci su sudjelovali i u obrani od poplava u Drnju te su tijekom godine za sumještane organizirali brojne aktivnosti.

Plan rada i financijski plan za 2024. godinu jednoglasno su prihvaćeni, kao i sva ostala izvješća, a dodijeljena su i priznanja i uvjerenja. Predsjednica Martina Lončarić osposobljena je za zvanje vatrogasnog časnika prve klase, dok su zahvalnice za sudjelovanje na potresom pogođenom području primili Saša Srbljan, Jurica Jagarinec i Dejan Šestak. Zahvalnice Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije za sudjelovanje u obrani od poplava primili su Renato Radanec, Saša Srbljan, Mario Koščak i Sebastijan Jančec.

Darko Jurković, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice grada Koprivnice, DVD-u Reka pružio je punu podršku te pohvalio dobar rad i planove za ovu godinu, dok se čestitkama pridružila Mirjana Futač, tajnica Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije te je spomenula i događanja koja slijede u sljedećih mjesec dana, poput druženja vatrogaskinja.

Dogradonačelnica Ksenija Ostriž dotakla se značaja svih gradskih DVD-ova za sigurnost grada i građana te vatrogascima iz Reke poželjela što manje intervencija, a više preventivnih i društvenih događanja. Okupljene je pozdravio i dožupan Ratimir Ljubić koji je zahvalio svima na aktivnom uključivanju u veliku intervenciju u kolovozu prošle godine u Drnju i ostalim općinama u Dravu, a u kojoj je sudjelovalo 118 koprivničkih vatrogasaca.

dvd reka godišnja skupština (29) dvd reka godišnja skupština (27) dvd reka godišnja skupština (26) dvd reka godišnja skupština (25) dvd reka godišnja skupština (24) dvd reka godišnja skupština (21) dvd reka godišnja skupština (20) dvd reka godišnja skupština (19) dvd reka godišnja skupština (17) dvd reka godišnja skupština (9) dvd reka godišnja skupština (10) dvd reka godišnja skupština (7) dvd reka godišnja skupština (6) dvd reka godišnja skupština (5) dvd reka godišnja skupština (4) dvd reka godišnja skupština (2) dvd reka godišnja skupština (3)