Nakon uspješne suorganizacije ovogodišnje izložbe kolača Pogače, diganke, zlevanke i prkači, te zapaženog i uspješnog nastupa u aranžiranoj povorci kola Podravina od leta do leta na ovogodišnjoj Picokijadi, članice Udruge žena grada Đurđevca, nagradile su se jednodnevnim izletom, poručili su iz gradske uprave.

Zahvaljujući gostoprimstvu obitelji  Karlovčan, na OPG Karlovčan na Brodiću, članice su provele ugodan odmor i druženje, ne samo u njihovim ruralnim kućama za odmor, nego i vožnjom „vlakićem“ po naselju i brodicom po rijeci Dravi.

– Ovo je doista idealno mjesto za odmor i život bez buke i bez gužve. Idealno je tu  i za one koji bi željeli upoznati, a pogotovo za one koji vole podravski ambijent prebogat podravskim naivnim slikarstvom, starinskim namještajem i alatima korištenim u neka druga, davna vremena, a sve garnirano domaćom podravskom  kuhinjom, složile su se sve  članice, privučene gostoljubivošću domaćina Željke i Nevena Karlovčana, pa su najavile svoj ponovni posjet i druženje. U znak dobre dosadašnje i najavljene buduće suradnje  članice Udruge žena grad Đurđevca su u jednoj od etno- ruralnih Karlovčanovih kuća postavile lutku koju su odjenule u đurđevačku, radnu narodnu nošnju.

– Ovim poklonom smo i mi dale svoj mali prilog inače prebogatoj etno-zbirci na obiteljskom imanju Karlovčan na Brodiću – zaključila je predsjednica udruge Mirjana Mišulin.