Čitateljica Ana iz Križevaca: ‘Dobro čuvajte svoje životinje jer o problemu lisica nitko ne brine’

14. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Križevci Čitateljica Ana iz Križevaca: ‘Dobro čuvajte svoje životinje jer o problemu lisica nitko ne brine’


Čitateljica Ana javila nam se u redakciju s problematikom koja je muči već neko vrijeme, a tiče se Križevaca. Naime, kako je kazala voljela bi se osvrnuti na problematiku lisica i čagljeva u dvorištima obiteljskih kuća.

– Prvo da objasnim, ova životinja stradala je pod kotačima automobila, te se je u noći dovukla do mojeg automobila i tamo ostala. Suprug ju je našao ujutro, maknuo i propisno zakopao tako da nema nikakve opasnosti za ljude i ostale životinje – poručila je.

No, napomenula je kako je zabrinjava to što hodaju u sred bijela dana, ne boje se ničega, čak ni pasa, i smatra da bi se trebalo malo pozabaviti tom situacijom zato što postaju ozbiljna prijetnja domaćim životinjama i iz godine u godinu ih je sve više.

– Nama, stanovnicima ovih krajeva je normalno vidjeti lisicu, ali čagljevi su neuobičajeni, pogotovo u dvorištima naših domova, a konkretno u Lepušićevoj oko potoka Vrtlina su postali normalna pojava. Molila bih vas da ovu informaciju podijelite sa sugrađanima. Neka dobro čuvaju svoje životinje jer o ovom problemu, očito, nitko ne brine – zaključila je.

Facebook Comments