ČISTKA KRIŽEVAČKOG GRADONAČELNIKA Mario Rajn otpušta tri pročelnika iz Hrgova mandata

30. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Križevci ČISTKA KRIŽEVAČKOG GRADONAČELNIKA Mario Rajn otpušta tri pročelnika iz Hrgova mandata


Nakon što smo doznali kako je križevački gradonačelnik Mario Rajn dao otkaze određenim djelatnicima u Gradskoj upravi, potvrdu smo zatražili i od Ureda gradonačelnika.

Na naš upit gradske vlasti vrlo su šturo odgovorili kako radi racionalizacije poslovanja u cilju odgovornog raspolaganja javnim novcem, donesen je Pravilnik o izmjenama i dopunama (IV.) Pravilnika o unutarnjem redu upravnih tijela Grada Križevaca kojima je ukinuto ukupno 7 radnih mjesta.

– Radi nepostojanja odgovarajućeg slobodnog radnog mjesta za koje ispunjavaju stručne i druge uvjete, za troje službenika donijeta su rješenja o stavljanju na raspolaganje – poručili su iz Grada te dodali kako za vrijeme trajanja raspolaganja, službenicima će se pokušavati naći odgovarajuće radno mjesto.

Iako u Gradu nisu htjeli otkriti o kojim je djelatnicima riječ, naši izvori tvrde kako se radi o tri pročelnika iz Hrgova mandata.

Neslužbeno doznajemo kako će zbog ovakve, vrlo vjerojatno političke odluke HSS-ovca Marija Rajna, biti pokrenut i sudski spor protiv križevačke Gradske uprave.

mm/prigorski.hr

Facebook Comments