Uništio kafić, a gazda mu još mora platiti 1250 kuna

Kafić kod Svetog Petra Orehovca nedavno je bio poprište tragikomičnog događaja zbog kojeg se podsmjehuje cijeli prigorski kraj. Nakon što su mu gosti potrgali pipu, izazvali kratki spoj i zapalili računalo, printer i blagajnu, vlasnik kafića pokušao je naplatiti štetu, no presudom križevačkog suda on još gostu koji mu je zamalo zapalio kafić mora platiti 1250 kuna sudskih troškova.

U obrazloženju presude sutkinja Višnja Fureš štetu nije priznala zato što policijska prijava nije bila potkrijepljena fotografijama i stvarnom, već slobodnom procjenom štete, službeni izvid štete nije bio učinjen, a račune koje je vlasnik priložio nije priznala kao dokaz, već samo da je on to platio.

Glavni akteri ove zanimljive priče su gosti kafića Zdravko i Krunoslav, konobarica Valentina i vlasnik Miroslav. Dvojica veseljaka Zdravko i Krunoslav zabavljali su se za šankom. Zdravko je slučajno razbio čašu, a konobarica ga je opomenula i otišla po metlu. Tada se Zdravko ulovio za pipu, Krunoslav ga je vukao, a u tom se trenutku dogodio kaos koji nitko nije očekivao.

Pipa je ostala Zdravku u ruci, voda je šikljala iz pipe u strop i od stropa prskala po kafiću i inventaru. Mlaz je uništio blagajnu, računalo i pisač koji su se zamalo zapalili. Vlasnik kafića popravak je platio nešto više od 4000 kuna, a kako mu Zdravko nije htio platiti, tužio ga je.

– Nazvala me konobarica Valentina i rekla da su dečki potrgali pipu i da su to bili Zdravko i Krunoslav. Kada sam došao u kafić, izbacila je sklopka. Zatvorio sam vodu i krenuo sam za njima. Rekli su mi: “Baš nas briga za štetu” – kazao je Miroslav, vlasnik kafića, i dodao kako je Zdravka obavijestio da je kupio sve što je uništio: miješalicu, produžni kabel, sklopke, računalo i printer. Konobarica Valentina tijekom suđenja opisala je što se događalo te večeri.

– Zdravko je otvorio pipu sudopera, opomenula sam ga, no nije me slušao. Otišla sam po metlu, a kada sam se vratila, sve je bilo mokro, nije bilo pipe, ostala je samo rupa gdje je ona bila. Čula sam kako jedan drugome govore: “J… te bog, kaj si to napravil?” – rekla je konobarica. Optuženi Zdravko na suđenju je rekao kako ga je Krunoslav vukao, on se držao za pipu tako da je pukla, a voda je počela prskati prema stropu.

– Vlasnik, kada je došao, psovao je, pa smo otišli. Rekao mi je da je kupio sve novo i da je mogao kupiti u pola cijene, no da baš nije htio – rekao je Zdravko.

Podravski list/Karlo Eisenbeisser

foto: Marcel Kovačić

prigorski.hr