Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić još uvijek nije do kraja izliječio ozljedu koljena, zbog koje je morao propustiti nastup na Monte Carlo Mastersu te će biti prisiljen otkazati sudjelovanje na madridskom turniru Masters 1000 serije, koji je na rasporedu od 1. do 8. svibnja.

Čilić je započeo s treninzima, ali još uvijek ne vježba punim intenzitetom i uz vrlo ograničeno kretanje. Osim što neće nastupiti u Madridu, pod velikim je upitnikom hoće li biti spreman za nastup na Masters 1000 turniru u rimskom Foro Italicu, koji se održava u tjednu poslije Mutua Madrid Opena, od 8. do 15. svibnja.

Hrvatski tenisač je željan vratiti se u punoj snazi na drugom Grand Slam turniru sezone u pariškom Roland Garrosu, a ne uspije li se na vrijeme pripremiti za nastup u Rimu, najvjerojatnije će svoju formu testirati u tjednu prije nastupa u Parizu, na turniru u Ženevi, gdje su mu organizatori već ponudili pozivnicu za glavni turnir.

Od Čilićevog otkaza nastupa u Madridu, profitirati bi mogao drugi hrvatski Davis Cup reprezentativac, 19-godišnji Borna Ćorić. On je trenutno drugi ispod crte na listi za izravan ulaz u glavni ždrijeb.
(Hina)

fah